Škola tenisa

U Tenis klubu “No Limits” velika pažnja se posvećuje najmlađim polaznicima škole tenisa. Cilj je da kroz igru, zabavu, dinamičan, a jednostavan program polaznici savladaju osnovne elemente teniske igre, razviju motoriku i takmičarski duh.

S toga Vam možemo ponuditi sledeće:

*  Školu tenisa za decu

*  Školu tenisa za odrasle

*  Individualne treninge (sa naprednim igračima, takmičarima i rekreacijom)

*  Grupne treninge (4 do 6 polaznika)

*  Ubrzane vikend kurseve

*  Kratke pripreme tenisera (7 do 10 dana)

 

Po preporuci ITF-a sa polaznicima do 10 godina u Tenis Klubu “No Limits” se radi po Play&Stay programu. U zavisnosti od uzrasta i nivoa znaja tenis 10s je podeljen na 3 nivoa: crveni, narandžasti i zeleni nivo. Loptice koje se koriste u ovim nivoima su lakše i imaju manji pritisak, pa su zbog toga one mekše, sporije i manje odskacu. Loptice crvenog nivoa su sa najmanjim pritiskom, samo 25%, za narandžasti nivo su 50%, a za zeleni su sa 75% pritiska. Sve ovo ima velikog znacaja za boljii napredak polaznika, jer brzina i tezina loptice, visina njenog odskoka, dužina reketa, kao i dimenzije teniskog terena u potpunosti su prilagodjeni motoričkom razvoju polaznika škole tenisa i na taj način oni razvijaju najefikasniju tehniku i taktiku koju nebi mogli da savladaju standardnim liopticama.

Za sve naše nove polaznike obezbeđeni su reketi za početni period treniranja.

Tenis je igra sa puno kratkih i brzih promena pravaca kretanja između kojih igrač treba da izvede udarac i precizno posalje lopticu u protivnikov deo terena. Nakon toga sledi kratak odmor od 20 sekundi i priprema za sledeći poen. Sam poen u većini slučajeva traje kratko desetak sekundi, pa upravo zbog toga u nasem klubu smo se odlucili na treniranje u grupi, nakon savladjivanja osnovne tehnike, omogućuje odličnu simulaciju meča sa ravnomerno raspoređenim periodima igre i odmora. Osim toga prednost rada u grupi je i što se tada igrač susreće sa igračima različitih tehnika i stilova igre. Pored treninga u grupi mi praktikujemo I ind treninge koji su neophondi ya ispravljenje odredjenih tehnickih nedostataka  udarca I usavrsavanje kretanjasa. Kombinacijom grupnih i individualnih treniga  postižu se najbolji rezultati i napredak.

Za sve godine rada kroz našu školu tenisa prošao je veliki broj polaznika, kako dece, tako i odraslih, koji i dan danas uživaju u ovoj lepoj igri i postižu zavidne rezultate kako na rekreativnim, tako i na profesionalnim turnirima . Pored edukacije naš klub se bavi i organizacijom turnira kako u najmladjim tako i u rekreativnim kategorijama, zatim organizujemo i sparin mečeve, kao i ligu za naše članove.

Ukoliko Vam se nešto od ovoga dopada i želeli bi ste da naučite ovaj lep sport, dobrodošli ste u naš klub.


   

sponzori